ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!

 

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ σας αγαπητοί/ες καταρτιζόμενοι/ες,

Σας ευχόμαστε καλή δύναμη για το εαρινό εξάμηνο το οποίο με χαρά σας αναγγέλλουμε ότι ξεκινάει ΣΗΜΕΡΑ,  1 Μαρτίου 2024. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με αναπληρώσεις, ως επί των πλείστων τις τελευταίες ώρες των μαθημάτων και τις ημέρες που είναι κενές. Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τις ώρες που προβλέπονται ώστε να τελειώσει απρόσκοπτα η διαδικασία περάτωσης των υποχρεωτικών ωρών.

Σας εφιστούμε την προσοχή και τονίζουμε την υποχρεωτική σας παρουσία στα μαθήματα. Επιπρόσθετα σας υπενθυμίζουμε ότι από την 1 Ιουλίου μπορείτε να ξεκινήσετε την πρακτικής σας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ψάξετε όσοι θέλετε, στο ενδιάμεσο αυτού του εξαμήνου για φορείς της ειδικότητάς σας και να αναφερθείτε στη Γραμματεία στην περίπτωση που μπορεί να σας βοηθήσει. Επίσης όσοι έχουν κάνει αίτηση για επιδότηση πρακτικής και έχουν υλοποιήσει ένα κομμάτι της το προηγούμενο καλοκαίρι, πρέπει να ξεκινήσουν εγκαίρως αρχές Ιουλίου για να τελειώσουν ως τις 30 Σεπτεμβρίου που είναι η λήξη της επιδοτούμενης πρακτικής. Θεωρούμε ότι η πραγματοποίηση πρακτικής το καλοκαίρι μετά από το Β’  εξάμηνο σας δίνει το περιθώριο να τελειώσετε πολύ πιο γρήγορα τις υποχρεώσεις σας στην ειδικότητα εφόσον την αποπερατώσετε το επόμενο καλοκαίρι με το πέρας του Δ΄ Εξαμήνου. Επίσης θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι έχετε δώσει το σωστό mail σας στη γραμματεία γιατί ακόμα και μετά το πέρας των θεωρητικών εξαμήνων ή ακόμα και της πρακτικής σας υπάρχει περίπτωση να το χρειαστούμε για τη δική σας ενημέρωση πάνω στην ειδικότητά ή ακόμα και για θέσεις εργασίας.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι η ομάδα της Διοίκησης – Γραμματείας της ΣΑΕΚ το προηγούμενο διάστημα πέτυχε κάποιους στόχους και είχε αρκετές δράσεις στις οποίες εσείς συμμετείχατε. Η εκδήλωση των απονομών ΒΕΚ –  κοπή Βασιλόπιτας είχε επιτυχία και καταφέραμε να έχουμε ένα μικρό οικονομικό απόθεμα για να καλύψουμε τυχόν ελλείψεις όπου προκύψουν στο μέλλον. Ξεκίνησαν ραδιοφωνικές εκπομπές ενημέρωσης της κοινωνίας όπου ζούμε, στο ραδιοφωνικό σταθμό του VIVA FM, για τη λειτουργία των τμημάτων και θα συνεχίσουμε με την έναρξη του εξαμήνου. Πετύχαμε μία δωρεά ενός καινούριου φωτοτυπικού μηχανήματος από το «Μποδοσάκειο Ίδρυμα» και το περιμένουμε στην πορεία. Έχουμε πλέον δύο καινούρια προβολικά και ένα τρίτο παλαιότερο για εφεδρεία και ευελπιστούμε στη διάθεση και άλλων. Τα τελευταία τα προμηθευτήκαμε με τη βοήθεια των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Εορδαίας και της τότε υπεύθυνου του Δήμου κ. Πράπα Αναστασίας και του Δ/ντή του 4ου Γυμνασίου κ. Χάρη Πράπα. Η προσπάθεια εξεύρεσης εξοπλισμού θα συνεχισθεί και το επόμενο εξάμηνο

Παράλληλα προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις γι΄ αυτό το εξάμηνο ώστε  να βρεθούν εργαστηριακοί χώροι για τα αντίστοιχα εργαστηριακά μαθήματα. Το τμήμα Βοηθών Εργοθεραπείας θα κάνει τα δύο εργαστήριά του στο ΚΔΑΠ «ΧΑΜΟΓΕΛΩ» και το τμήμα Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής ηλικίας στο ΚΔΑΠ «Αρλεκίνο», τις απογευματινές ώρες λειτουργίας των ιδιωτικών χώρων ώστε να υπάρχει η άμεση επαφή με το αντικείμενο που διδάσκεται. Τα τμήματα του Στελέχους Ασφαλείας θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το γυμναστήριο του 3ου Λυκείου. Επίσης για το τμήμα Αρχιμαγείρων κάναμε τις πρώτες συζητήσεις για να προσαρμόσουμε ένα πρόγραμμα εργαστηρίων στον «Καλό Σαμαρείτη» ώστε να συνδέσουμε το τμήμα Μαγείρων παράλληλα με το κοινωνικό έργο που επιτελείται στο συγκεκριμένο Σύλλογο. Τις επόμενες μέρες θα είμαστε σίγουροι για την έκβαση και του εργαστηρίου αυτού.

Τέλος κάναμε την προεργασία ώστε να επιλεγούν καινούριες ειδικότητες στη Σχολή για την επόμενη χρονιά κατάρτισης, οι οποίες θα συμβάλλουν εφόσον λειτουργήσουν στην άμεση επαγγελματική αποκατάστασή των καταρτιζομένων. Ταυτόχρονα πετύχαμε να ενημερώσουμε πλήθος ενδιαφερομένων και να τους εντάξουμε στις επιδοτήσεις πρακτικής άσκησης που τρέχουν το διάστημα αυτό.

Για την ενημέρωσή σας

Η ομάδα έργου

Μαρτινάκης Ιωάννης Γραμματέας της Σχολής

Λίτας Ιωάννης, διοικητικός υπάλληλος

Χρήστος Σίσκος αποσπασμένος εκπαιδευτικός

Δέσποινα Κιουρτσίδου αποσπασμένη Εκπαιδευτικός

Μπέση Σοφία Δ/ντρια της ΣΑΕΚ Πτολεμαΐδας

Απαζίδου Σοφία υπ/ντρια

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...