Εαρινό Εξάμηνο 2021Α

Αποτελέσματα 2020Β - Επανεγγραφές – Μετεγγραφές – Κατατάξεις - Επικοινωνία

Στο πλαίσιο της έναρξης του νέου εξαμήνου κατάρτισης 2021Α θα θέλαμε να ενημερώσουμε για τα εξής:

1) Αποτελέσματα - Βαθμολογίες

Σε ενημέρωση τις επόμενες μέρες θα αναρτηθούν οι τελικές βαθμολογίες του Φθινοπωρινού Εξαμήνου 2020Β. Οι καταστάσεις βαθμολογίας περιλαμβάνουν μόνο τον Αριθμό Μητρώου Καταρτιζόμενου, ο οποίος είναι ο αριθμός που έχει δοθεί στους καταρτιζόμενους στο όνομα χρήστη του Eclass. Σε περίπτωση που καταρτιζόμενοι οφείλουν να επανεξεταστούν σε μάθημα, θα ενημερωθούν από τη Γραμματεία του ΙΕΚ.

2) Επανεγγραφές

Όσοι καταρτιζόμενοι κατοχύρωσαν το Α’ ή το Γ’ εξάμηνο και δεν επιθυμούν να συνεχίσουν τη φοίτησή τους οφείλουν να ενημερώσουν τη Γραμματεία του ΙΕΚ έως τις 22/2/2021 ώστε να μην γίνει αυτόματη επανεγγραφή τους στο Πληροφοριακό Σύστημα των ΙΕΚ. Οι υπόλοιποι καταρτιζόμενοι που επιθυμούν τη συνέχιση της φοίτησής τους δε χρειάζεται να προβούν τώρα σε κάποια ενέργεια ή ενημέρωση, η επανεγγραφή τους θα γίνει αυτόματα και οι αντίστοιχη αίτηση θα υπογραφεί εφόσον επιστρέψουμε στη δια ζώσης διδασκαλία μαθημάτων.

Επίσης μπορούν να επανεγγραφούν καταρτιζόμενοι οι οποίοι είχαν διακόψει τη φοίτησή τους σε παλαιότερο χρόνο και έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα εγγραφής σε υπάρχον εξάμηνο στην ειδικότητα τους . Για παράδειγμα εάν κάποιος είχε κατοχυρώσει το Α’ εξάμηνο Βοηθού Φαρμακείου παλαιότερα και διέκοψε στο Β’, μπορεί να επανεγγραφεί στο Β’ εξάμηνο Βοηθού Φαρμακείου τώρα. Για τη διαδικασία επανεγγραφής παλαιότερων καταρτιζόμενων παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του ΙΕΚ.

3) Μετεγγραφές

Οι μετεγγραφές πρέπει να γίνουν άμεσα και οπωσδήποτε μέχρι την έναρξη του Εαρινού Εξαμήνου 2021Α. Τυχόν ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να πάρουν μεταγραφή σε άλλο ΙΕΚ πρέπει να αιτηθούν άμεσα ατομικό δελτίου καταρτιζόμενου και αντίγραφο του φακέλου τους για να τους αποσταλεί ηλεκτρονικά στο email που έχουν δηλωμένο. Επίσης ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να μεταγραφούν στο ΙΕΚ Πτολεμαΐδας οφείλουν να καταθέσουν άμεσα αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά (Ατομικό Δελτίο Καταρτιζόμενου με υπογραφή από τον Διευθυντή του ΙΕΚ προέλευσης και αντίγραφο ατομικού φακέλου) ώστε να καταχωρηθεί στο ΠΣ για έγκριση από την ΓΓΕΕΚΔΒΜΝ.

4) Κατατάξεις

Οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ, ΤΕΕ Β’ κύκλου, ΤΕΛ που επιθυμούν κατάταξη μπορούν να την πραγματοποιήσουν μόνο στην έναρξη του Γ’ εξαμήνου (το Σεπτέμβριο).

Οι απόφοιτοι ΙΕΚ που επιθυμούν να καταταγούν σε συναφή ειδικότητα μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά αίτηση κατάταξης αποφοίτου ΙΕΚ με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά (αντίγραφο ΒΕΚ και ταυτότητας) ώστε να καταχωρηθεί στο ΠΣ για έλεγχο και ανά περίπτωση έγκριση από την ΓΓΕΕΚΔΒΜΝ. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να εκδηλώσουν άμεσα το ενδιαφέρον τους για να αποσταλεί σε αυτούς το έντυπο της αίτησης ώστε σε περίπτωση που κατατάσσονται σε υπάρχον Β’ ή Δ’ εξάμηνο να γίνει δυνατή η εγγραφή τους.

Οι απόφοιτοι ΕΠΑΣ δεν μπορούν να εγγραφούν ή να καταταγούν στα ΙΕΚ.

Οι καταρτιζόμενοι ΙΕΚ δεν έχουν τη δυνατότητα κατάταξης σε νέα ειδικότητα.

5) Επικοινωνία με το ΙΕΚ

Μέχρι την άρση των περιοριστικών μέτρων η επικοινωνία με τη Γραμματεία γίνεται ηλεκτρονικά με αποστολή email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , μέσω μηνύματος στη σελίδα του ΔΙΕΚ Πτολεμαΐδας στο Facebook: «Διεκ_πτολεμαιδας» ή τηλεφωνικά στο 2463054286 και ώρες 13:00-18:00. Σε περίπτωση που είναι απαραίτητη η δια ζώσης παρουσία στο ΙΕΚ, οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να ενημερώσουν τη Γραμματεία ώστε να κλείσουν ραντεβού και να τους αποσταλεί ηλεκτρονικά βεβαίωση μετακίνησης.

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΔΙΕΚ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
Καραζάνου 9, Πτολεμαΐδα
Τ.Κ. 502 00
Τηλ: 24630 54286
email: grammateia@iek-ptolem.koz.sch.gr