ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΕΚ 24/1/2022

Πτολεμαΐδα 24/1/2022

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με email που λάβαμε σήμερα από τη Διεύθυνση Εφαρμογής Επαγγελματικής Κατάρτισης που αναφέρει ότι:

«Τα ΙΕΚ δεν θα λειτουργήσουν  στις Περιφέρειες και στους Δήμους,  όπου έχουν εκδοθεί αποφάσεις περί μη λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών».

και την απόφαση του Δημάρχου Εορδαίας για «Αναστολή λειτουργίας όλων των Σχολικών Μονάδων Α/θµιας & Β/θµιας Εκ/σης του ∆ήµου Εορδαίας, στις 24 Ιανουαρίου 2022, ημέρα Δευτέρα, λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων (πολύ χαμηλές θερμοκρασίες) και των προβλημάτων από την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του covid 19»,

Το Δ.Ι.Ε.Κ. Πτολεμαΐδας δεν θα λειτουργήσει σήμερα 24/1/2022.

Για οτιδήποτε νεότερο θα ενημερωθείτε εκ νέου.

Δ.Ι.Ε.Κ. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΕΚ 25/1/2022

Πτολεμαΐδα 24/1/2022

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με email που λάβαμε σήμερα από τη Διεύθυνση Εφαρμογής Επαγγελματικής Κατάρτισης που αναφέρει ότι:

«Τα ΙΕΚ δεν θα λειτουργήσουν  στις Περιφέρειες και στους Δήμους,  όπου έχουν εκδοθεί αποφάσεις περί μη λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών».

και την απόφαση του Δημάρχου Εορδαίας για «Αναστολή λειτουργίας όλων των Σχολικών Μονάδων Α/θµιας & Β/θµιας Εκ/σης του ∆ήµου Εορδαίας, στις 25 Ιανουαρίου 2022, ημέρα Τρίτη, λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων (πολύ χαμηλές θερμοκρασίες) και των προβλημάτων από την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του covid 19»,

Το Δ.Ι.Ε.Κ. Πτολεμαΐδας δεν θα λειτουργήσει στις 25/1/2022.

Για οτιδήποτε νεότερο θα ενημερωθείτε εκ νέου.

Δ.Ι.Ε.Κ. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Το ΔΙΕΚ Πτολεμαΐδας σας ενημερώνει ότι αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες των εξετάσεων προόδου 2021Β. Μπορείτε να τις δείτε στον πίνακα ανακοινώσεων ή ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Βαθμολογίες Εξετάσεων Προόδου 2021Β

Ο ΑΜΚ είναι ο ίδιος τετραψήφιος αριθμός που χρησιμοποιείται για την πρόσβαση σας στην ιστοσελίδα του OpenEClass του ΔΙΕΚ. Όσοι δεν τον γνωρίζουν μπορούν να περάσουν από την Γραμματεία του ΙΕΚ για να ενημερωθούν σχετικά.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι έχει αναρτηθεί και το πρόγραμμα Τελικών Εξετάσεων 2021Β στον πίνακα ανακοινώσεων και επίσης στον παρακάτω σύνδεσμο:

Πρόγραμμα Τελικών Εξετάσεων 2021Β

Όσοι σπουδαστές χρειάζονται βεβαίωση εξετάσεων (για λήψη άδειας στην εργασία τους) πρέπει άμεσα να την αιτηθούν στη Γραμματεία για να την παραλάβουν εγκαίρως.

 

 

ΕΥΧΕΣ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ - ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Το Δ.Ι.Ε.Κ. Πτολεμαΐδας θα παραμείνει κλειστό κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς από 24/12/2021 έως και 6/1/2022. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 7/1/2022.

Σας ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος γεμάτο υγεία.

Από τη Διεύθυνση του ΔΙΕΚ Πτολεμαϊδας

_Κάρτα__ΔΙΕΚ_Πτολεμαϊδας.jpg

Την κάρτα σχεδίασε το τμήμα Ζωγραφικής Τέχνης και είναι συνδυασμός φωτογραφίας φυσικού έλατου από τον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος που φιλοξενείται το ΙΕΚ και μοντέρνας ζωγραφικής απεικόνισης με αντιπροσωπευτική αποτύπωση των τμημάτων.

 

 

Αντιπροσωπεία καταρτιζόμενων της ειδικότητας Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων του ΔΙΕΚ Πτολεμαΐδας συνοδευόμενη από τη Διευθύντρια κ. Μπέση Σοφία και την Εκπαιδεύτρια τους κ. Ασπράγκαθου Αικατερίνη, επισκέφθηκαν σήμερα 16/12/2021 το Κέντρο Φροντίδας Συλλόγου Παιδιών ΑμΕΑ Πτολεμαΐδας. Οι καταρτιζόμενες του τμήματος δημιούργησαν κατασκευές με αγάπη και φαντασία όπως αρμόζει στο πνεύμα των Χριστουγέννων και τις προσέφεραν στα παιδιά του ΚΦΣΠ ΑμΕΑ.

Οι καταρτιζόμενες, η εκπαιδεύτρια και η Διευθύντρια του ΔΙΕΚ ευχήθηκαν σε όλους Καλές Γιορτές, να ξεπεραστεί το συντομότερο η υγειονομική κρίση για να επιτευχθεί η δια ζώσης επικοινωνία με τα μέλη του Κέντρου Φροντίδας Συλλόγου Παιδιών ΑμΕΑ και να πραγματοποιήσουν κοινές δράσεις.

Ο Πρόεδρος κος Αντωναρίδης Στέλιος, το προσωπικό και τα παιδιά του ΚΦΣΠ ΑμΕΑ ευχαρίστησαν την αντιπροσωπεία του ΔΙΕΚ Πτολεμαΐδας για τη χαρά που έδωσαν στα παιδιά τονίζοντας πως «ποτέ δεν μας ξεχνάτε» και ανταπέδωσαν τις ευχές.

Κατά την επίσκεψη τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του COVID-19.

 

 IMG 0972 2

IMG 0975 2

IMG 0979 2

Σας ενημερώνουμε ότι η πρόοδος θα διεξαχθεί από 6/12/2021 μέχρι 17/12/2021 σύμφωνα με το πρόγραμμα που είναι αναρτημένο στον πίνακα ανακοινώσεων του ΔΙΕΚ ως εξής:

Πρόγραμμα Προόδου 2021Β

 

Οδηγίες έναρξης εξαμήνου 2021Β΄

Παρακαλούνται όλοι οι εκπαιδευτές και οι καταρτιζόμενοι να ενημερωθούν από την επίσημη ιστοσελίδα του ΔΙΕΚ Πτολεμαΐδας για το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Η έναρξη των μαθημάτων κατάρτισης θα γίνει τη Δευτέρα 18/10/2021 και ώρα 15:00.

Την Δευτέρα 18/10/2021 θα πρέπει όλοι οι εκπαιδευτές/καταρτιζόμενοι να βρίσκονται στο χώρο του ΔΙΕΚ για ενημέρωση.

Προς όλους τους καταρτιζόμενους/ εκπαιδευτές

Κατά τη λειτουργία των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης εφαρμόζονται τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 και ακολουθούνται οι οδηγίες των από 8.9.2021 εισηγήσεων της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, όπως αυτές επικαιροποιούνται και εξειδικεύονται με τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ και κοινοποιούνται με εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της εκπαιδευτικής δομής του ΔΙΕΚ Πτολεμαΐδας.
 2. Κατά την είσοδό σας στο κτήριο πρέπει να έχετε μαζί σας το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού ή τη Βεβαίωση Νόσησης( εντός εξαμήνου) ή Βεβαίωση Αρνητικού Διαγνωστικού Ελέγχου Κορωνοϊού COVID -19 (rapidtest). Ο υποχρεωτικός εργαστηριακός διαγνωστικός έλεγχος γίνεται δύο (2) φορές την εβδομάδα έως 48 ώρες πριν την Τρίτη και Παρασκευή αντίστοιχα και διενεργείται από επαγγελματία υγείας ή ιδιωτική δομή της επιλογής των καταρτιζομένων/ εκπαιδευτών και με δική τους δαπάνη.

Κατά την προσέλευσή σας την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του ΔΙΕΚ ο πρώτος διαγνωστικός έλεγχος (rapidtest) γίνεται έως 48 ώρες πριν την πρώτη μέρα προσέλευσης στην εκπαιδευτική δομή..

Σε περίπτωση μη τήρησης των ανωτέρων ή αν το αποτέλεσμα του εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου είναι θετικό δεν επιτρέπεται η είσοδος στο χώρο του ΔΙΕΚ Πτολεμαΐδας.

Σας ευχόμαστε καλή χρονιά κατάρτισης.

Στη διάθεσή σας,

ΔΙΕΚ Πτολεμαΐδας

Το ΔΙΕΚ Πτολεμαΐδας ενημερώνει τους υποψήφιους εκπαιδευτές ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία δήλωσης μαθημάτων στο Μητρώο Εκπαιδευτών ΔΙΕΚ για το Φθινοπωρινό Εξάμηνο 2021Β.

Παρακαλούμε ενημερωθείτε από τον παρακάτω σύνδεσμο:

http://gsae.edu.gr/el/toppress/1706-mitroo-ekpaidefton-epaggelmatikis-katartisis-d-i-e-k-prosklisi-ekdilosis-endiaferontos-gia-dilosi-mathimaton-2021v

 

Από το ΔΙΕΚ Πτολεμαΐδας ανακοινώνεται το ωρολόγιο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του Φθινοπωρινού Εξαμήνου 2021Β.

 

Ωρολόγιο Πρόγραμμα Φθινοπωρινού Εξαμήνου 2021Β

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ:

1) Τα τμήματα Γ1 και Γ2 της ειδικότητας "Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών" συγχωνεύτηκαν σε ένα τμήμα λόγω μείωσης του αριθμού των καταρτιζόμενων στα τμήματα αυτά.

2) Το μάθημα "ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ" στην ειδικότητα "ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ" δύναται να διεξαχθεί πρωινές ώρες.

Το ΔΙΕΚ Πτολεμαΐδας ενημερώνει ότι μετά τη λήξη της Β’ φάσης εγγραφών έχουν προκύψει θέσεις για νέες εγγραφές (Γ’ φάση) στις παρακάτω ειδικότητες:

α/α

Ειδικότητα

Αρ. θέσεων

1

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (CHEF)

8

2

Ζωγραφική Τέχνη

15

3

Βοηθός Νοσηλευτικής Τραυματολογίας

13

4

Τεχνικός Φαρμάκων, Καλλυντικών και Παρεμφερών Προϊόντων

15

5

Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

17

6

 Στέλεχος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας

21

7

 Βοηθός Φυσικοθεραπείας

19

8

 Βοηθός Εργοθεραπείας

8

9

 Διασώστης - Πλήρωμα Ασθενοφόρου

20

10

 Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα της Υγείας

18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αίτηση για τα παραπάνω κενά αυτοπροσώπως στη Γραμματεία του ΔΙΕΚ Πτολεμαΐδας έως την Πέμπτη 7/10/2021 (ώρες 14:30-19:30). Για την εγγραφή απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1) Φωτοτυπία Απολυτηρίου ή Πτυχίου, το οποίο θα είναι αυτό που εμφανίζεται στην αίτηση.

2) Φωτοτυπία ταυτότητας 2 όψεων (στην ίδια σελίδα).

3) Φωτοτυπία επίσημου εγγράφου όπου θα αναγράφεται το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ (μπορούν να προσκομιστούν και ξεχωριστά έγγραφα για το καθένα).

4) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (μπορείτε να το εκτυπώσετε από το gov.gr με χρήση κωδικών TAXIS).

5) Πιστοποιητικό εμβολιασμού COVID-19 ή βεβαίωση νόσησης από COVID-19 (εφόσον υπάρχει). 

Οι θέσεις θα καλυφθούν μετά από μοριοδότηση όλων των αιτήσεων της Γ’ φάσης.

Από τη ΓΓΕΕΚΔΒΜ&Ν ανακοινώθηκε ότι οι εγγραφές της Β’ φάσης θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 1/10/2021, ενώ από την Δευτέρα 4/10/2021 θα ακολουθήσει η Γ’ φάση εγγραφών.

Την ερχόμενη Τρίτη 5/10/2021 θα ανακοινωθούν τυχόν κενές θέσεις στα τμήματα που θα λειτουργήσουν αυτό το εξάμηνο. Όσοι από τους ενδιαφερόμενους δεν έχουν κάνει ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής μπορούν να υποβάλλουν χειρόγραφη αίτηση εγγραφής αυτοπροσώπως στο ΔΙΕΚ μέχρι την Πέμπτη 7/10/2021 για την κάλυψη των κενών θέσεων.

Παρακαλούμε ενημερωθείτε εδώ:

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ Α΄ΦΑΣΗΣ από 16/09/2021 έως και την Πέμπτη 23/09/2021

Από το ΔΙΕΚ Πτολεμαΐδας σας ενημερώνουμε ότι ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των επιτυχόντων της Α΄φάσης στις παρακάτω ειδικότητες του Φθινοπωρινού Εξαμήνου 2021Β (έτος κατάρτισης 2021-2022) ως εξής:

 1. Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (CHEF)
 2. Ζωγραφική Τέχνη
 3. Βοηθός Νοσηλευτικής Τραυματολογίας
 4. Τεχνικός Φαρμάκων, Καλλυντικών και Παρεμφερών Προϊόντων
 5. Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
 6.  Στέλεχος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας
 7.  Βοηθός Φυσικοθεραπείας
 8.  Βοηθός Εργοθεραπείας
 9.  Διασώστης - Πλήρωμα Ασθενοφόρου
 10.  Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα της Υγείας

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν είσοδο στην ιστοσελίδα που κατέθεσαν την αίτηση επιλογής για να δουν το αποτέλεσμα τους:

https://diek.it.minedu.gov.gr

 Οι επιτυχόντες υποψήφιοι καταρτιζόμενοι καλούνται να προσέλθουν στο ΔΙΕΚ Πτολεμαΐδας για να υποβάλλουν την αίτηση για την οριστικοποίηση της εγγραφής τους από την Πέμπτη 16-09-2021 έως και την Πέμπτη 23-09-2021 τις ώρες εξυπηρέτησης κοινού.

 Για την εγγραφή σας στο ΔΙΕΚ προσέρχεστε με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1) "Αίτηση επιλογής στα ΔΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας", την οποία θα εκτυπώσετε από την παραπάνω ιστοσελίδα με τον αριθμό πρωτοκόλλου να αναγράφεται στην πρώτη σελίδα.

2) Φωτοτυπία Απολυτηρίου ή Πτυχίου, το οποίο θα είναι αυτό που εμφανίζεται στην αίτηση.

3) Φωτοτυπία ταυτότητας 2 όψεων (στην ίδια σελίδα).

4) Φωτοτυπία επίσημου εγγράφου όπου θα αναγράφεται το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ (μπορούν να προσκομιστούν και ξεχωριστά έγγραφα για το καθένα).

5) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (μπορείτε να το εκτυπώσετε από το gov.gr με χρήση κωδικών TAXIS).

6) Εάν δηλώσατε τα πεδία: Πολυτεκνία, Τριτεκνία, Ειδική Κατηγορία ή Προϋπηρεσία, τα αντίστοιχα δικαιολογητικά που τα αποδεικνύουν. Σε περίπτωση που δεν είστε σίγουροι, επικοινωνήστε με την Γραμματεία του ΙΕΚ.

7) Πιστοποιητικό εμβολιασμού COVID-19 ή βεβαίωση νόσησης από COVID-19 (εφόσον υπάρχει). 

Ενημερώνουμε ότι η προσέλευση γίνεται υποχρεωτικά με χρήση μάσκας σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες.

Όσοι δεν κατέθεσαν αίτηση επιλογής και ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο ΔΙΕΚ Πτολεμαΐδας στις παραπάνω ειδικότητες παρακαλούμε να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 2463054286, 2463054287 για τυχόν εγγραφή τους στην Γ’ φάση.

Τονίζουμε ότι σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, "Η έγκριση λειτουργίας των τμημάτων των ως άνω ειδικοτήτων θα γίνει εφόσον συγκεντρωθεί ικανός αριθμός εγγραφών καταρτιζόμενων".

ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

ΕΠΑ.Λ., Τ.Ε.Ε. Β’ ΚΥΚΛΟΥ, Τ.Ε.Λ.

ΣΕ Γ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ

Πτυχιούχοι ΕΠΑ.Λ, Τ.Ε.Ε. Β’ ΚΥΚΛΟΥ, Τ.Ε.Λ., μπορούν να εγγραφούν κατά περίπτωση στο Γ’ εξάμηνο φοίτησης σε συναφείς ειδικότητες με τον επαγγελματικό τομέα από τον οποίο αποφοίτησαν από ΕΠΑ.Λ., Τ.Ε.Ε Β΄ κύκλου ή Τ.Ε.Λ..

Η διαδικασία εγγραφής δεν γίνεται ηλεκτρονικά αλλά με απευθείας  κατάθεση αίτησης των ενδιαφερομένων στα Ι.Ε.Κ. ενδιαφέροντος τους, τα οποία έχουν Γ’ εξάμηνο στις συναφείς ειδικότητες.

Οι ειδικότητες Γ’ εξαμήνου που παρέχουν τα Δ.Ι.Ε.Κ. την περίοδο 2021-2022 στο χειμερινό εξάμηνο είναι στο: https://diek.it.minedu.gov.gr/docs/c_2021b.xls

Από την Γ.Γ.Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ.&Ν. ανακοινώνεται η έναρξη υποβολής αιτήσεων επιλογής καταρτιζόμενων στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δημόσια ΙΕΚ) της χώρας για το έτος κατάρτισης 2021-2022, από την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 15:00 μέχρι και την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 23:59.

Για την υποβολή αίτησης επιλογής στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://diek.it.minedu.gov.gr

Οδηγίες για την υποβολή της αίτησης θα υπάρχουν στην αρχική σελίδα της εφαρμογής.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ειδικότητες των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. εξαμήνου 2021Β μπορείτε να αναζητήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.gsae.edu.gr/el/toppress/1695-eidikothtes-iek-2021b

ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

ΕΠΑ.Λ., Τ.Ε.Ε. Β’ ΚΥΚΛΟΥ, Τ.Ε.Λ.

ΣΕ Γ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ

Πτυχιούχοι ΕΠΑ.Λ, Τ.Ε.Ε. Β’ ΚΥΚΛΟΥ, Τ.Ε.Λ., μπορούν να εγγραφούν κατά περίπτωση στο Γ’ εξάμηνο φοίτησης σε συναφείς ειδικότητες με τον επαγγελματικό τομέα από τον οποίο αποφοίτησαν από ΕΠΑ.Λ., Τ.Ε.Ε Β΄ κύκλου ή Τ.Ε.Λ..

Η διαδικασία εγγραφής δεν γίνεται ηλεκτρονικά αλλά με απευθείας  κατάθεση αίτησης των ενδιαφερομένων στα Ι.Ε.Κ. ενδιαφέροντος τους, τα οποία έχουν Γ’ εξάμηνο στις συναφείς ειδικότητες.

Οι ειδικότητες Γ’ εξαμήνου που παρέχουν τα Δ.Ι.Ε.Κ. την περίοδο 2021-2022 στο χειμερινό εξάμηνο είναι στο: https://diek.it.minedu.gov.gr/docs/c_2021b.xls

Οι επιτυχόντες υποψήφιοι καταρτιζόμενο από το παράλληλο μηχανογραφικό καλούνται να προσέλθουν από την Πέμπτη 02/09/2021 έως και την Παρασκευή 10/09/2021 στο ΔΙΕΚ Πτολεμαΐδας τις ώρες εξυπηρέτησης κοινού (14:00-18:00) για να υποβάλλουν αίτηση οριστικοποίησης της εγγραφής τους.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να ενημερωθούν πριν την έλευση τους στο ΙΕΚ για τα αποτελέσματα και τα απαραίτητα δικαιολογητικά από το παρακάτω σύνδεσμο:

 

https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr/

Σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκαν οι νέες ειδικότητες για τα ΔΙΕΚ Υπουργείου Παιδείας με το με α.π. 105447/Κ5/31-8-2021 έγγραφο της ΓΓΕΕΚΔΒΜ&Ν. Για το ΔΙΕΚ Πτολεμαΐδας εγκρίθηκαν οι παρακάτω ειδικότητες για εγγραφή στο Α' εξάμηνο 2021Β:

1) ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ

2) ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ - ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)

3) ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΤΕΧΝΗ

4) ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ / ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ

5) ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

6) ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΦΕΡΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

7) ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

8) ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

9) ΒΟΗΘΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

10) ΒΟΗΘΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

11) ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ - ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ

12) ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Τονίζουμε ότι σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, "Η έγκριση λειτουργίας των τμημάτων των ως άνω ειδικοτήτων θα γίνει εφόσον συγκεντρωθεί ικανός αριθμός εγγραφών καταρτιζόμενων".

Οι προθεσμίες για εγγραφές καθώς και οι οδηγίες για την διαδικασία των εγγραφών θα ανακοινωθούν όταν εκδοθούν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Παρακαλούμε να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι για τις εξετάσεις Πιστοποίησης Αποφοίτων ΙΕΚ περιόδου 2021.
 
Ανακοινώθηκε από τον ΕΟΠΠΕΠ η έναρξη της διαδικασίας διενέργειας Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης των Αποφοίτων Ι.Ε.Κ. και Σ.Ε.Κ. της 1ης περιόδου 2021.
Από σήμερα Πέμπτη 05/08/2021 έως τη Δευτέρα 20/09/2021, μπορείτε να υποβάλετε τις αιτήσεις συμμετοχής σας.
Για τη διευκόλυνσή σας, έχουμε αποτυπώσει τα βήματα για την υποβολή της αίτησης στην παρακάτω παρουσίαση: https://www.eoppep.gr/.../certification.../aitisi_iek_2021a)
Επιπλέον, στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε χρήσιμο υλικό για τις εξετάσεις:
Θέματα Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κατάλογος Ερωτήσεων):
Συχνές ερωτήσεις – απαντήσεις:
Για τη διενέργεια των εξετάσεων, η οποία προγραμματίζεται για το τέλος Οκτωβρίου 2021, σύμφωνα πάντα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση.

Κατόπιν οδηγιών που λάβαμε από την ΓΓΕΕΚΔΒΜ&Ν σχετικά με την πρακτική άσκηση, θα θελαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

Α) η πρακτική άσκηση δύναται να εκκινήσει πριν την ολοκλήρωση του 4ου εξαμήνου εφόσον αυτό ορίζεται από τους οδηγούς κατάρτισης που εξακολουθούν να εφαρμόζονται.

Β) Το άρθρο 27 παρ.1 του Ν.4763/2020 προβλέπει ότι «…Η περίοδος της πρακτικής… πρέπει να ολοκληρωθεί, σε κάθε περίπτωση, εντός είκοσι τεσσάρων (24) μηνών από τη λήξη του τελευταίου εξαμήνου θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης…».

Γ) Για όσους καταρτιζόμενους δεν είχαν πραγματοποιήσει την πρακτική τους κατά την έναρξη της ισχύος του Ν.4763/2020 (ημερομηνία δημοσίευσης ΦΕΚ 21-12-2020), ισχύει το άρθρο 48 παρ.3 του Ν.4777/2021 σύμφωνα με το οποίο: «Οι καταρτιζόμενοι των Ι.Ε.Κ. οι οποίοι δεν έχουν πραγματοποιήσει την πρακτική άσκηση έως την έναρξη ισχύος του ν. 4763/2020 υποχρεούνται να ολοκληρώσουν την πρακτική άσκηση έως το τέλος του 2022, σύμφωνα με τους όρους του άρθρου 27».

Ανακοινώνονται οι βαθμολογίες της προόδου του Εαρινού Εξαμήνου 2021Α. Παρακαλούμε όπως ενημερωθείτε από το παρακάτω αρχείο:

 

Βαθμολογία Προόδου 2021Α 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΔΙΕΚ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
Καραζάνου 9, Πτολεμαΐδα
Τ.Κ. 502 00
Τηλ: 24630 54286
email: grammateia@iek-ptolem.koz.sch.gr